Word

Alla, Microsoft

Microsoft Word

Kursbeskrivning

Några av oss kanske minns “gamle” Wordperfect som var ett jättebra ordbehandlingsprogram på sin tid. Nu är det ju Word som gäller överallt på arbetsmarknaden. Trots det så möter vi många kunder/elever som upplever det frustrerande när man ska sätta in en enkel bild och texten börjar hoppa och fara.

Man har inte riktigt koll på det här med tabbar och tabeller så man sätter in sjutton mellanslag istället och då ser ju texten lite vinglig ut. Det vi vill lära ut gör att du blir mycket effektivare i ditt ordbehandlande och får lära dig hur ordbehandlingsprogrammet tänker och fungerar. Du blir efter kursen en professionell användare av ordbehandling.

Våra kurser i MS-Word är

Steg ett för nybörjaren.
Kurslängd 2 dagar. (Se specifikation nedan)
Steg ett intensiv för den självlärde.
Kurslängd 1 dag (Se specifikation nedan)
Steg två Utnyttja hela programmets potential.
Kurslängd 2 dagar. (Se specifikation nedan)

Utbildningsmål för steg ett

Efter kursen kan du arbeta effektivt med de vanligaste funktionerna i Word . Kursen lär dig att skapa och redigera texter. Att formatera, flytta, kopiera och hantera listor, tabeller och tabulatorer. Att infoga bilder och webbfunktioner i dokument.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare, självlärd eller behöver fräscha upp dina kunskaper i Word. Kursen är lämplig för dig som vill lära dig grunderna i Word för att effektivt skapa tilltalande och professionella brev, PM och andra textdokument.

Förkunskaper

Du bör ha grundläggande kunskaper i Windows.
Exempel på innehåll i MS-Word kursen hittar du nedan (Intensiv kursen är en dag med samma innehåll).

Word steg 2

I vår Steg 2 kurs i Word tar du klivet mot att utnyttja programmets hela potential.

Vi på MaxIT tar dig vidare från Words grunder till de mer avancerade tillämpningarna, såsom grafik, avancerade tabeller och smarta sätt att samarbeta med kollegor i samma dokument. Att ta fram standardbrev med hjälp av Word-funktionen Kopplad utskrift. Du kommer även att kunna infoga diagram och organisationsscheman i Word-dokument.

Utbildningsmål för steg 2

Den här utbildningen ger dig goda kunskaper i Word, och på så vis utökad potential att arbeta snabbare och med mer avancerade uppgifter.

Målgrupp

Utbildningen är lämplig för dig som vill vidareutveckla dina kunskaper i Word eller har genomgått Word Steg 1 utbildning.