Nyheter


191018

 

MaxIT Presenterar vår nya kurs i Microsoft Outlook

 

I och med att fler och fler företag uppgraderar till nya Office 365 så har vi fått många förfrågningar om vi har en kurs i Outlook.

 

Har man utmaningar med att få en effektiv struktur med mycket mail, mailgrupper, möten osv osv. Behöver man få exempel på hur man hanterar det på bästa och effektivaste sätt.

 

Under en dags utbildning lär du dig att utnyttja de olika praktiska delarna av Outlook, för att du ska kunna styra dina informationsflöden ännu bättre. Du vinner ett kraftfullt sätt att kommunicera, inte minst för dig som har många mejl i din korg och har ett behov av effektiv meddelandehantering

 

Vi på MaxIT erbjuder nu en ny kurs framtagen just för att effektivisera ditt arbete. Klicka gärna här på länken för att se kursinnehållet


191003

 

Full fart hos oss på MaxIT

 

Hösten har börjat bra på MaxIT Consulting. Fullt med kunder och kursdeltagare precis som man vill ha det när man driver ett eget företag. Utbildning för Soft Centers personal i Ronneby under vår office365 expert Magnus Altefur.

 

Samtidigt sker ledaregenskaps träning med mig Max Michelson för företagsledare. Samt bokföringskunder som kommer in till vår Gudrun Cook. Det är sådan härlig stämning när det är fullt i våra lokaler.

 

Kan vi få äran att hjälpa dig eller ditt företag med kompetenshöjning?  Kontakta oss gärna för ett kravlöst samtal..


190925

 

idag har MaxIT utökat sin utbildningsportfölj

Det nya träningsprogrammet ”Ledarskapets Dimensioner 2.0”, skrivet och utvecklat av Mats Holmér på Holmér management international. Via Roland Porter från Aspirio Consulting har vi nu tecknat ett konsultavtal.

 

Jag har ju alltid brunnit för att stödja och hjälpa andra att utvecklas och har nu fått ett kraftfullt verktyg. Den tidigare versionen av programmet har hjälpt över 5000 chefer, ledare och övriga i beslutande arbetsuppgifter.

Jag med MaxIT kommer att kunna erbjuda mina kunder detta fantastiska program i egen regi, med start under november månad.

 

Med både min egen erfarenhet som företagare, projektledare samt chef, och detta program så är det en väldigt bra plattform. Detta för att hjälpa och träna andra i ledningsposition till att bli både bättre och effektivare. Vill ni veta mer redan nu? Kontakta mig gärna.


190905

 

BNI i Ronneby har alltid varit en bra nätverksplattform för oss på Maxit.

 

BNI har alltid varit en stor del av MaxIT Consultings nätverkande. Idag fick jag äran att vara huvudtalare och presentera mitt företags utbildnings och konsulttjänster för övriga partners samt gäster.

 

Intresset var stort och jag fick en beställning direkt efter mötet. Hör gärna av dig till mig om du vill komma med som gäst på ett av våra möten. En härlig energi och ett fantastiskt roligt sätt att göra affärer på.

 

Totalt så har ca 30 % av våra affärer kommit via BNI nätverket så det är ett koncept som tydligt fungerar och fler företag borde vara del av. 

 


190812

 

Då är vi på MaxIT tillbaka i full styrka efter en härlig sommarledighet. Vi är extra taggade inför höstens utmaningar och söker följande. 

 

- Utbildningsuppdrag, både i egen regi och som underkonsulter till andra.

- Bokföringsuppdrag och företags coachnings uppdrag

- Konsultuppdrag inom projektledning, projektcoachning samt coachning inom scrum och agil projektmodell  

 

Välkommen att kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa just dig och ditt företag.

 


190702

 

MaxIT summerar 2019 "so far" och önskar glad sommar!!

 

Vilken intensiv start vi har haft på 2019. Vi började året med ett jättelyft genom att flytta till nya lokaler på soft center i Ronneby. Många nya härliga kunder har kommit till oss, vilket var bra då ett av de upphandlade uppdragen blev färdig. Vår konsultverksamhet har vuxit, medan utbildning, företags rådgivning/coachning och bokföring har samma nivå som när året startade. Detta är jätte kul.

 

Vi har kapacitet att ta ännu fler uppdrag till hösten, så till alla i nätverket förmedla gärna att vi finns.  MaxIT har öppet hela sommarn, dock med minskad personal på plats.

 

Vi har även blivit mycket bättre på att nätverka, vilket har gett oss flera avtal och ingångar som annars hade passerat oss förbi. Linked in är ett av dessa nätverk. Att nätverka är spännande tycker vi.

 

Från oss alla på MaxIT, till er alla kunder och samarbetspartners, vill vi önska en härlig sommar! 

Väl mött i Augusti igen!!

 


190517

 

Det är alltid utmanade när man ska marknadsföra sitt företag. Samt att man vill att sponsor & reklampengar ska gå till en verksamhet gör något bra. Vi på MaxIT valde att sponsra Hasselstads BK. Dom visar ett mycket bra upplägg för sponsorer samt driver en fantastisk verksamhet. Att man även får en matchpuck gör det extra kul. Här är länk till övriga sponsorer.

 

Nu är det bara att vänta på nya kunder som hittar oss via Hasselstads BK,s hemsida.


190515

MaxIT blir en del av Nyföretagarcentrums Styrelse.

 

Då har jag blivit invald i Nyföretagarcentrums styrelse i Ronneby. Detta uppdrag passar så väl in i vår profil, då vi hjälper så många företagare med kompetenshöjning, bokföring och mentorskap. Det ska bli jätte spännande att få bidra till nyföretagandet i Ronneby med omnejd. Kul att få äran att bli tillfrågad.

 


190429

Vår Succé fortsätter under hela Maj månad!! Erbjudande på våra IT-Utbildningar. Gör som flera andra företag har gjort under våren. Fräscha upp dina it kunskaper med MaxIT Consulting. Vi kan komma till er på företaget eller så kommer ni till oss i Ronneby på Soft Center.

 

Läs gärna intervjuerna nedan med nöjda kunder som varit på utbildning hos oss. Välkomna att ta kontakt på info@maxit.nu eller på telefon 0708-72 16 60

 


190416

Intervju med vår VD Max Michelson

 

(Fråga) Varför ett utbildningsföretag I Blekinge?

 

(Max) Vi var flera konsulter som kände att företagen och även kommuner & Landsting vände sig till utbildningsföretag i t ex Malmö, Stockholm eller Göteborg. Då dessa företag inte finns representerade här i Blekinge så kontaktade dom oss för att lösa deras uppdrag. Det blir billigare för kunden med ett lokalt utbildningsföretag utan mellanhänder som dessutom kan erbjuda konsulttjänster.

 

(Fråga) Vilka utbildningstjänster säljer ni mest?

 

(Max) När det gäller IT så är det Office 365, det är ju så mycket mer än bara de traditionella programmen. Kunderna vill ha en utbildning i Excel och lägger till en t ex Onenote eller en Sharepoint utbildning. När det gäller affärsutbildningar så är det Projektledning som kunderna vill ha.

 

(Fråga) Varför ska man som kund välja er?

 

(Max) Vi finns i nära kunden i nya lokaler på Soft Center i Ronneby. Alla våra utbildningskonsulter arbetar med det dom förmedlar i sin yrkesvardag. Går man en utbildning hos oss så får man en genomgång av vad som fungerar ute i arbetsverkligheten, av någon som arbetar med det du vill bli bättre på. Därför skiljer vi oss från våra konkurrenter. 

 


190401

Intervju med en av våra bokföringskunder. Ted Thuvesson VD på Thuvesson Group AB och franchisetagare av skärmexpo.

 

(MaxIT) Varför valde du att bli bokförings & affärsrådgivnings kund hos MaxIT?

 

(Ted) Blev rekommenderad via en företagare om era tjänster bokföring och affärsrådgivning. Jag kände att båda tjänsterna var intressanta. Då jag väldigt bra bemött, valde jag att bli kund.

 

(MaxIT) Vad i våra tjänster är mest värdefullt för dig som kund?

 

(Ted) Flexibiliteten hos er och att alla mina behov med i mitt företagande blir löst med råge. Ni är väldigt bra på att få mig som kund att känna mig ”hemma”. Samt att ni är väldigt duktiga på det ni gör och ni har ett kompetent kontaktnät som ni delar med er av vilket jag tycker är fantastiskt.

 

(MaxIT) Om du rekommenderar oss till andra företagare som behöver hjälp med bokföring eller rådgivning, vad skulle du säga att vi är bra på?

 

(Ted) Ni vet vad ni pratar om, rådgivningen kan vara lite ”tuff” att ta ibland men ack så nyttig och jag har både sparat och tjänat massor med pengar på den. Er bokföring utför ni på ett mycket bra och prisvärt sätt. Ni är lätta att få tag i och svarar snabbt när man har frågor. Jag har redan rekommenderat er till andra företagare. Så nöjd är jag med er tjänst.

 


190319

Ännu en intervju med en av våra kunder och samarbetspartners. Hjalmar Ekström VD på MerSport har varit på Excel utbildning svarar på några frågor.

 

(MaxIT) Varför valde du att gå din utbildning hos MaxIT?

 

(Hjalmar) Fick kontakt med er via BNI Team Ronneby. Ni gav ett mycket bra och kompetent intryck. Att jag kunde påverka innehållet i utbildningen så att det passade våra arbetsuppgifter var en extra bonus. Jag bokade en kurs för mig och personalen.

 

(MaxIT) Vad i Excel utbildningen var mest värdefullt för dig i din arbetssituation?

 

(Hjalmar) Vi arbetar väldigt mycket med listor och data över flera blad, så bli mer säker på hur man gör där var jättebra. Alla små tips och trix under hela utbildningen var jättevärdefullt. Det gör att via kommer att vara mycket effektivare med arbetsuppgifter i Excel.

 

(MaxIT) Om du rekommenderar oss till andra som letar efter en utbildning att gå, vad skulle du säga att vi är bra på?

 

(Hjalmar) Ett mycket professionellt och välkommet bemötande av alla hos er på MaxIT. Lätt att boka och under utförandet gav ni oss det vi hade kommit överens om och mer därtill. Jag rekommenderar era utbildningar till våra kunder med utmaningar i Office produkter. Det är det bästa betyg jag kan ge er, jag väldigt nöjd med er service.

 


190221

Vid tillfällen så går vi en kort intervju med våra kunder och samarbetspartners.

Denna gången är det Annika Grünfeld VD på OFF4ALL AB som har varit på Excel utbildning hos oss som svarar på några frågor.

 

(MaxIT) Varför valde du att gå din utbildning hos MaxIT?

 

(Annika) Närheten till er här i Ronneby, er goda renommé och att jag kunde påverka innehållet i utbildningen så att det passade mina arbetsuppgifter.

 

(MaxIT) Vad i Excel utbildningen var mest värdefullt för dig i din arbetssituation?

 

(Annika) Bygga en mall i 3D-Kalkyl, dela upp information i en kolumn och göra flera kolumner av den informationen och layout vid utskrifter samt presentationer, för det gör jag mycket.

 

(MaxIT) Om du rekommenderar oss till andra som letar efter en utbildning att gå, vad skulle du säga att vi är bra på?

 

(Annika) Ett mycket trevligt ställe att gå utbildning hos. Ni är väldigt duktiga att se till varje individs behov och anpassa er efter det. Arbetslivskompetensen hos er, vilket gör att man får tips från arbetsvardagen. Mycket trevliga samt lätt och smidigt att boka utbildning hos.

 


190204

Vi hälsar vår nya samarbetspartner Tina Thuresson välkommen till Maxit.

 

Tina är Licensierad Stresscoach och Mindfulnessinstruktör, vilket gör att vi kan nu erbjuda utbildning i både stresshantering och mindfulness. Både som komplement till våra övriga utbildningar så som projektledare, ledarskap och gruppdynamik. Men även som fristående utbildningar.

 

Vi ser fram emot ett långt samarbete. med Tina, vem behöver inte lite mental träning i dagens stressiga samhälle. Kontakta oss gärna om du vill veta mer.

 

 

 


190111

MaxIT Consulting Affärs & IT-Utbildningar startar 2019 med att expandera.

 

Vi har flyttat till Soft Center etapp 3 i Ronneby. Där vi har två helt nyrenoverade kurslokaler, stora härliga kontor och mysiga ytor att ta emot våra kunder. Vi har invigt kurslokalerna med att hålla Excel utbildning för företaget MerSport.

 

Det är ni fantastiska kunder som gör det möjligt för oss att ta detta steget. Samt att nu kan vi ta emot och serva er på extra professionellt sätt. Vilken härlig start på 2019. Kan vi hjälpa dig med utbildning, bokföring eller rådgivning. Kontakta oss så gärna på info@maxit.nu  

 


181220

Vi på MaxIT vill önska våra kunder & samarbetspartners en riktigt God Jul & Gott Nytt År.

 

Vilket fantastiskt 2018 vi på MaxIT har haft med både nya och gamla kunder till oss. Detta gör att tomten kommer med en expansion i present. Den berättar vi mer om efter nyår, vilket jag hoppas gör er lite nyfikna. Utan er kunder kunde detta inte vara möjligt. Det är ni som gör att vi har det underbara arbete vi har. Ett stort tack till er alla. Ha nu en underbar ledighet och så ser vi alla fram emot ett spännande 2019!

 

 


181207

Bjud in varandra till manegen och kratta tillsammans

JOBBSKAPARE Max Michelson växte upp som cirkus- och skådespelarson och har själv erfarenhet från att stå på scen som skådespelare och clown. Nu driver han eget företag i Ronneby, MaxIT Consulting affärs & It-utbildningar, och han gillar att vara personen som står mitt i manegen och projektleda andra.....

 

Så började artikeln i Svenskt näringsliv från i somras (länk till artikeln här). Där jag fick ge mina synpunkter som företagare på hur samarbetet kan bli bättre mellan näringslivet och politiken. Alltid roligt att få ge sina synpunkter.

 

 


181121

Diplom till eleverna på handelsprogrammet på Knuth Hahn skolan

Stolta elever poserar med sina diplom i projekthantering efter en tuff men lärorik vecka. Alltid lika roligt och inspirerande för oss att berika handelsprogrammet med våra kunskaper. Eleverna stod för en jättefin insats och levererade exempelprojektet i tid och med utsatt budget.

 

Kan vi hjälpa dig eller ditt företag med utbildning? Kontakta oss gärna på info@maxit.nu


181115

Boka ett Office 365 seminarium av oss

Succén fortsätter med våra populära Office 365 seminarium, där vi kommer ut till ert företag och berättar samt visar vad nya Office kan. Det är ju så mycket mer än bara Word, Excel och PowerPoint. Hör av er till oss om detta kan vara intressant för er. Seminariet tar ca 2 timmar och ni kan vara upp till 15 personer.

 

Kontakta oss gärna på info@maxit.nu


180920

Marknadsföring av MaxIT Consulting

Marknadsföring är ju alltid viktigt. Vi är ju ofta hos våra kunder och håller utbildningar. Att ha reklam på bilen gör ju att vi syns och fler blir nyfikna på att anlita oss. Ett stort tack till Kenny Nässert på Peter Rudvi bil i Karlskrona för att förse oss med bra bilar till företaget och för en fantastisk service. Samt ett lika stort tack till företaget MerSport i Ronneby som hjälpt oss med reklamen på bilarna. Detta visar än en gång hur viktigt det är att nätverka mellan oss företagare.


180813:

Vi på MaxIt är extra laddade inför hösten

Då är vi tillbaka i fullstyrka och laddade med extra mycket D-vitamin. Vilken otrolig sommar med tropisk värme vi alla fick uppleva. Till våra kunder under hösten levererar våra populära seminarium i Office 365 samt IT-utbildningar i Word, Excel, Power Point, Ms Project och Sharepoint. Affärsutbildningar i Projektledning, bokföring och affärskunskap. Konsulttjänster i Företagande och bokföring. Kan vi hjälpa dig eller ditt företag med något av ovanstående. Kontakta oss gärna på info@maxit.nu. Vi ser fram emot en spännande och fartfylld höst. Välkommen till oss.


180614:

Vi levererar kurser till Stockholm & Solna
Succén fortsätter och vi får äran att leverera ännu fler av våra Excel utbildningar till våra kunder. Denna gången var det ett härligt gäng från JetPak som bjud in oss till deras huvudkontor i Solna för att utbilda deras säljkår. Fantastiskt roligt att få lägga till Stockholm och Solna som orter vi får leverera till. Kan vi hjälpa dig eller ditt företag med utbildning? Kontakta oss gärna på info@maxit.nu


180608:

Vi hälsar konsulten Håkan Sandberg välkommen till oss
Vi är stolta och glada över att hälsa konsulten Håkan Sandberg välkommen till oss på MaxIT. Håkan kommer att hjälpa oss med det ökade behovet av marknadsföring och medieproduktion bland våra kunder. Håkan har stor erfarenhet inom dessa områden så vi ökar vår kompetens och kan serva våra kunder ännu bättre.