MaxIT News av företagare för företagare och entreprenörsintresserade. Från vår youtube kanal

MaxIT News 12

I vår resa där vi besöker företag och föreningar i Blékinge så landar vi på Cafe Mandeltårtan i Ronneby. Där träffar vi dom alltid lika glada och trevliga ägarna Angelica och Mattias. Vi får en resa genom deras företags historia. Hur man bemästrat Corona i en utsatt bransch.

Vi får även en insikt i hur det är att leva ihop som ett par och samtidigt driva företag. Hur man lyckats att få både kungligheter och kändisar att komma till lilla Ronneby och besöka deras Café- Ett stort tack till både Mattias och Angelica att ta sig tid för ett reportage i sitt upptagna liv

MaxIT News 11

I säsongens sista avsnitt av MaxIT News, Tittar vi på reglerna gällande företags presenter. Vad gäller och vad godtar Skatteverket för värden på dessa till anställda. I vår resa där vi besöker företag och föreningar i Blékinge så landar vi på Carlskrona Golfklubb. Där träffar vi den alltid lika glada och trevliga klubb Chefen Anders Johansson. Anders tar oss med på en resa genom hela anläggningen samt visar hur klubben kan hjälpa dig att bli en bättre golfare.  Vi får även se några av de vackraste vyerna från själva golfbanan. Gillar du vad du ser så glöm inte att göra en prenumeration på kanalen.

MaxIT News 10

Denna gång har vi de framgångsrika UF företagarna Johan Ekberg och Philip Dennheim på besök i vår intervjustudie. Dessa båda startade UF företaget Sayora UF och både tog fram samt designade en egen klocka för försäljning. Detta ledde till att Johan och Philip uppmärksammandes av media samt blev årets UF-företag i Sverige samt vann även årets vara. Vi får höra hur det börjande, deras fantastiska resa, deras framtidsplaner samt även värdefulla tips till dig som funderar på att starta ett UF företag. 

MaxIT News 9

I detta avsnitt tittar vi på friskvårdsbidraget och framförallt besöker den fantastiska entreprenören Evelina Andreasson Viridien . Som har en egen butik i Karlskrona där hon har utvecklat sitt eget hudvårdsmärke Viridi Eco, samt bedriver ansiktsbehandlingar. Vi får berättelsen om Evelinas spännande resa som företagare vi får veta allt om utbudet och behandlingar. Vi får dessutom ett erbjudande till oss kunder. Ett stort tack till Evelina för att vi fick komma på besök och göra detta reportage

MaxIT News 8

I detta längre avsnitt besöker vi Mjällby AIF och möter eldsjälen Jacob Lennartsson som är kommunikations och event ansvarig. Vi får inte bara en intervju med Jacob ang vad Mjällby AIF kan göra för oss företagare. Utan även en rejäl rundtur av Strandvallen och hur Mjällby arbetar med laget samt inför en match. Avsnittet speglar verkligen hur ideell verksamhet och företagande kan gemensamt skapa något väldigt bra. Mjällby har lyckats väldigt bra med olika företagsnätverk och vi får information om vad vi företagare kan både få hjälp med, samt hjälpa Mjällby med.

MaxIT News 7

Vi fortsätter våra besök bland Blekinges fantastiska företagare. Denna gång hälsar vi på familjeföretaget Globus Sport AB i Karlskrona, som är grossister inom häst, hund och katt produkter. Det är den trevliga delägaren Franceska Seelig som guidar oss igenom hela Globus Sport och bjuder på flera överraskningar av både produkter och tjänster. Vi får en god insyn i företaget som funnits sedan 1967. Franceska visar även sitt hobbyprojekt för hund rehab samt några av de företaget sponsrar inom ridsport.

MaxIT News 6

 I detta längre avsnitt så tittar vi på Tjänstebilen. Är den avdragsgill eller inte? Vår bokföringskonsult Gudrun Cook "The Dragonlady" reder ut begreppen.

Vi som företag har alltid identifierat att nätverkande är en av nycklarna till ett framgångsrikt företagande. Vi har sett att över 100 företag i Blekinge är anslutna till det professionella nätverket BNI. För att få veta mer om BNI så har vi bjudit in BNI konsulten Mikael Espenkrona till vår intervju studio. Vi får inte bara veta en massa om BNI utan även hur företagen i Blekinge står sig emot de övriga länen som är anslutna till nätverket. 

MaxIT News 5

 

I Detta avsnitt tittar vi på hur det är med en personalfest är den avdragsgill eller inte, Vi tipsar om att Region Blékinge har gått ut med ett nytt omställningsstöd till företagen. Vi besöker Datoraffären i Karlskrona som är på väg till nya större lokaler och får en intervju med deras VD Magnus Altefur. Vi får ett litet erbjudande i slutet av intervjun. Mycket nöjde med att titta på detta fullspäckade avsnitt.

 

 

 

MaxIT News 4

Denna gång tittar vi på hur det är med fika på jobbet. Är den avdragsgill eller inte? Vi fortsätter vår serie om företag i Blékinge och besöker djuraffären ActivaZoo i Kallinge. Vi tittar på deras sortiment samt får höra vad som säljer mest i dessa pandemi tider. Vi får även ett fint erbjudande i slutet av reportaget. Stort tack till Karin och Mats Brander som dessutom medverkar och demonstrerar hur en krocksäker hund bur fungerar.

MaxIT News 3

I detta avsnitt belyser vi hur liten Blekinge är som marknad och besöker Ronneby företaget MerSport som är i profilbranschen. För att se vad dom gör, samt hur dom klarar av att driva ett företag i Blekinge. Vi får även ett erbjudande från dom till alla som ser videon. Kontaktuppgifter till MerSport hjalmar@mersport.se


MaxIT News 2

I detta avsnittet visar vi ytligare exempel på vilka tjänster vi har, Exempel på hur kunder använt oss till online utbildning, inspelning av kursmaterial, livestreaming mm, Vi skojar lite med ett av bidragen till melodifestivalen.


MaxIT News 1

MaxIT Consulting lanserar sina nya onlinetjänster. Vi visar exempel på hur vi jobbar och vad vi kan göra för dig som kund.

  • instruktionsfilm
  • utbildningsmateriel
  • reklammaterial 
  • Streama live
  • Inspelning av Podcast